Η Πανεπιστημιούπολη Πατρών

Η Πανεπιστημιούπολη έχει τέσσερεις εισόδους. Αυτές είναι: Η είσοδος Πλάτωνος και η είσοδος Διονυσίου Σολωμού, οι οποίες βρίσκονται στα δυτικά δίπλα στη Λεωφόρο Παπανδρέου, η ανατολική είσοδος Γεωργίου Σεφέρη και η βόρεια είσοδος Γεωργίου Ρίτσου δίπλα στην παλιά εθνική οδό GR-8A.

Χάρτης περιοχής:

http://wikimapia.org/#lang=el&lat=38.288084&lon=21.790566&z=14&m=b&permpoly=2332219

Πρόσβαση στην Πανεπιστημιούπολη Πατρών

Από την Αθήνα (οδικώς)

Ερχόμενοι από Αθήνα μέσω της εθνικής οδού Κορίνθου – Πατρών, ακολουθήστε τη δεξιά παρακαμπτήριο ΑΜΕΣΩΣ μετά τα διόδια. Μετά από 300m, στο σημείο όπου υπάρχει κυκλικός κόμβος, ακολουθήστε την οδό που περνάει κάτω από την γέφυρα και μετά από 500m θα δείτε το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Εκεί αρχίζει και ο χώρος του Πανεπιστημίου.

 

Από την Πάτρα / Ρίο

Με προαστιακό σιδηρόδρομο

Προαστιακός Πάτρας εκτελεί δρομολόγια κάθε μία ώρα και συνδέει την Πάτρα με το Ρίο. Το εισιτήριο κοστίζει 1,40€ και 1€ για τους φοιτητές ανά διαδρομή.

Τα δρομολόγια του Προαστιακού εκτελούνται ανά μία ώρα από τις 06:30 έως τις 22:30 για τη διαδρομή Άγιος Ανδρέας – Πάτρα – Άγιος Βασίλειος και ανά μία ώρα από τις 07:00 έως τις 23:00 για τη διαδρομή Άγιος Βασίλειος – Πάτρα – Άγιος Ανδρέας.

Οι ενδιαφερόμενοι να έρθουν στο Πανεπιστήμιο, κατεβαίνουν στην στάση Καστελόκαμπος από όπου υπάρχει ανταπόκριση για Πανεπιστήμιο (με το ίδιο εισιτήριο)

Η διαδρομή Καστελόκαμπος – Πανεπιστήμιο – Νοσοκομείο και αντίστροφα καλύπτεται με λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

 ΠΡΟΑΣΤΙΑΚΟΣ ΠΑΤΡΩΝ

 Με ΙΧ

Το Πανεπιστήμιο απέχει περίπου 10Km από την πόλη της Πάτρας. Από το κέντρο της Πάτρας ακολουθήστε την οδό Κορίνθου μέχρι το τέρμα της, κατόπιν ακολουθήστε την οδό Πανεπιστημίου και λίγο μετά το κλειστό γυμναστήριο “Ολυμπιονίκης Δημ. Τόφαλος”, πριν περάσετε το ποτάμι (χείμαρρος Χάραδρος), στρίβετε δεξιά. Ο δρόμος αυτός οδηγεί στο Πανεπιστήμιο με σαφείς πινακίδες.

Αν έρχεσθε από τον οδικό άξονα Δυτικης Ελλάδας (Ιόνια Οδό), βγαίνοντας από την Γέφυρα, ακολουθείστε τις πινακίδες προς Πανεπιστήμιο Πατρών.

Με λεωφορείο

Υπάρχουν δύο γραμμές του αστικού ΚΤΕΛ Πατρών που εξυπηρετούν το Πανεπιστήμιο, οι 6 και 9.

Το αστικό λεωφορείο 6 εκτελεί καθημερινά δρομολόγια αλλά επειδή δεν εκτελεί αποκλειστικά τη διαδρομή Πάτρα – Πανεπιστήμιο, χρειάζεται να υπάρχει η σχετική πινακίδα προορισμού στο λεωφορείο. Τελευταίο λεωφορείο από το Πανεπιστήμιο προς Πάτρα αναχωρεί στις 22.40. Το αστικό λεωφορείο Express 6 που έχει αφετηρία την οδό Παπαφλέσσα δεν κυκλοφορεί τα Σάββατα και τις Κυριακές.

Το αστικό λεωφορείο 9 δεν κυκλοφορεί τα Σάββατα και τις Κυριακές. Τελευταία αναχώρηση από το Πανεπιστήμιο προς την Πάτρα στις 20.30.

Με ΤΑΞΙ

Υπάρχουν περίπου 1000 ταξί στην Πάτρα, τα οποία είναι διαθέσιμα 24 ώρες το εικοσιτετράωρο. Ορισμένα τηλέφωνα κλήσης ραδιοταξί είναι τα νούμερα 1300, 2610346700, 2610450000.

Πλησιέστερες σταθμός στο Πανεπιστήμιο είναι αυτός του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.